JAANA HAUTALA

Jaana Hautala

Kirjan kirjoittaja Jaana Hautala on toiminut kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kouluttaja, valmentaja sekä puhujana yli 12 vuotta. Jaana on loputtoman kiinnostunut ihmisten mielestä, henkisestä hyvinvoinnista sekä meidän omasta potentiaalistamme eli sisäisestä voimasta.

Hänen kiinnostuksensa mielentaitoihin alkoi jo 1980-luvun loppupuolella oman kilpaurheilun myötä. Systemaattinen opiskelu mielen vaikutuksesta niin terveyteen, onnellisuuteen kuin potentiaalin valjastamiseen vahvistui 2000-luvulla. Jaana on kohdannut tuhansia ihmisiä valmentaen ja kouluttaen mielentaitoihin ja hän opiskelee jatkuvasti lisää mielentaitoja yhdistäen siihen myös neurotieteen. Jaana on itse 50 vuotiaana omien identiteettikriisien jälkeen, löytänyt unelmaelämän sekä elämän merkityksellisyyden rakentamalla uuden ja joustavan uskomusjärjestelmän itselleen.

Jaana Hautala on koulutukseltaan muun muassa NLP Master Trainer, Life Coach Trainer, ratkaisukeskeinen valmentaja, hyvinvointikoordinaattori, rentoutus- ja joogaohjaaja. Jaana haluaa tuoda kirjallaan rohkeutta, uutta ajattelua ja näkemystä meidän kaikkien hyvinvoinnin kehittämiseen sekä oman voiman kuuntelemiseen.

Oma tarina

Jaana Hautala taputus

Meillä kaikilla on tarinamme. Itse en ole ollut tyyppiä, joka selviytyisi elämästä ilman kolhuja. Mutta jokaisen kohtaamani haasteen ja kokemuksen myötä olen tullut viisaammaksi ja vapaammaksi, oppinut rakastamaan yhä enemmän näitä upeita päiviä, joita meille on annettu.

Olen kasvanut urheillen. Lapsena ja nuorena nautin intohimoisesti juoksemisesta, josta tuli lajini. Kilpailin ja valmensin. Valmistuin liikunnanohjaajaksi Vierumäeltä, se oli ollut haaveeni pikkulapsesta asti. En kuitenkaan löytänyt urheilun parista paikkaani, vaan heittäydyin ravitsemusalalle: viidentoista vuoden aikana opiskelin työn ohessa restonomiksi, toimin esimiestehtävissä, koulutin, rakensin konsulttina liiketoimintoja ja lopulta ryhdyin myös itse alan matkailuyrittäjäksi. Elin monin tavoin unelmaani. Kohtasin tuhansia ihmisiä, auttaen ja oivaltaen.

Työntäyteinen uraputkielämä suistui kuitenkin raiteiltaan ja yhtenä kiireisenä päivänä vuonna 2007 stressin aiheuttamat paniikkikohtaukseni aiheuttivat jo vaaratilanteen liikenteessä. Peilini, jota en ollut katsonut tarpeeksi läheltä viime vuosina, särkyi. Lähdin tutkimaan itseäni: Pysähdyin ja uskalsin puhaltaa pelin poikki. Kuka minä olen, kenen elämää minä elän? Ryhdyin tutkimaan arvojani, ajatuksiani, uskomuksiani sekä lähdin etsimään omaa voimaani. Tällä matkalla ja oman itseni äärellä olen juuri nyt. Päivä päivältä enemmän ja aidommin unelmieni keskellä. Kerron kirjassani tarinaani tarkemmin.

Tänään valmennan, luennoin ja koulutan asiakkaitani löytämään mentaalista vahvuutta, tasapainoa, hyvinvointia, onnellisuutta sekä menestystä itselleen. Kohtaan, haastan, oivallutan ja kuljen rinnalla. Tiedän, että meissä kaikissa on voimavarat ja potentiaali olemassa. Joskus hukkaamme oleellisen ärsyketulvan ja hektisyyden keskellä. Joskus tarvitsemme haastajaa uudistumiseen sekä etsimään sitä käyttämätöntä potentiaalia, joka meissä kaikissa on.

Olen viimeiset 10 vuotta myös uudistanut itseäni jatkuvasti opiskelemalla neuropsykologiaa, coachingia, ratkaisukeskeistä valmennusta, NLP:tä, positiivista psykologiaa, mindfulnessia, erilaisia rentoutusmuotoja ja kundaliinijoogaa. Kirjoittaessani tietokirjoja hurahdin myös tieteellisiin tutkimuksiin. Kun kohtaamme, olen kenties innoittajasi, mentorisi ja mahdollistajasi.

Harjoittelen päivittäin olemaan täydellisemmin läsnä tässä elämässä, tässä hetkessä. Minulle läsnäolo on vahvempaa meren tuoksua, kirkkaampaa auringonlaskua, voimakkaampaa kihelmöintiä iholla avantouinnin jälkeen, aidompaa lapseni naurua sekä myös rohkeutta ajatella toisin.

Minua kuvataan usein sanoilla innostava, aito, oivalluttava ja itsensä likoon laittava. Kirjassa olen laittanut itseni likoon ja tulevassa verkkovalmennuksessani myös. Olen luottamuksen rakentaja ja vahvistaja, ja toivon että vahva läsnäoloni ja sallivuus antavat tilaa rohkean lempeälle uudistumiselle sekä kasvulla.

Toivottavasti tapaamme pian,
Jaana